Sessió del 12 de novembre. Construim un hort urbà (I)

HORT_001

La sessió del 12 de novembre ha estat conduïda per Hernani Dias de Refarmthecity.org. Amb ell hem començat a construir un hort urbà, en un procés que continuarà en les properes sessións de Sistemes Oberts.

Aquest és el relat en imatges d’una sessió on hem descobert que una rentadora vella o un rentaplats poden amagar alguns elements ben útils pel nostre hort, una solución ben creativa per omplir la ciutat de verd!

Aquestes són les eines i els materials que hem fet servir per construir el nostre hort:

HORT_002 HORT_003

Hernani Dias ens ha ensenyat la Wikipedia de Refarm the City, on podem trovar tota mena de recursos al nostre abast per poder construir un hort urbà. Després ens ha ensenyat el secret d’una rentadora, un electrodomèstic en principi obsolet, que pot haver anat a parar a un desguàs, però que encara està ple de vida.

Per posar un exemple, l’Hernani ens ensenya una vàlvula que encara funciona i que esdevindrà en el cor d’un ecològic sistema de rec del nostre hort urbà.

HORT_004       HORT_005

El procés està en marxa! Mans a la feina!

HORT_007    HORT_006

Mentre uns treballen construint el sistema de rec, altres van muntant l’estructura                … amb fustes, caragols i… equilibri!

HORT_009   HORT_010

No ens oblidem de la sorra i la part del test on haurem de plantar diferents llavors!!!

HORT_012   HORT_013   

Avui ha estat un dia molt especial, perquè els participants de Sistemes Oberts han treballat plegats, vivint pas a pas un procés que no ha pogut culminar al final de la sessió. Però, és que l’única cosa important era assolir un objectiu, o en canvi hem descobert el plaer de treballar en equip, fent que el que es convertirà d’aquí a unes sessions en un hort urbà sigui el fruit d’una enriquidora experiència compartida? Viure que un procés, per exemple d’aprenentatge, pot tenir tant o més valor que assolir una fita fixada… és part de l’essència d’aquest curs de Sistemes Oberts.

 Continuarà… 

 

Aquesta entrada s'ha publicat en hort urbà, reciclatge i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.