Projectes 2013-2014.Tastart

Centres: Institut Montbui (Santa Margarida de Montbui) i Institut Pla de les Moreres (Vilanova del Camí)

Professors: Sònia Climent Benet i Francesc Saura Pàmies

Matèria: Visual i Plàstica

Nivell escolar: ESO

Nombre d’alumnes: 15

TASTART ha sigut una experiència artística a l’aula realitzada amb alumnes de 4t ESO de l’Institut Pla de les Moreres (Vilanova del Camí) i l’Institut Montbui (Santa Margarida de Montbui). Aquesta experiència intenta acostar una mica més a l’alumnat a la realitat de l’art conceptual, l’art més enllà d’una mera experiència estètica. La idea d’aquesta activitat s’ha gestat a partir de les sessions realitzades al MACBA dins el curs SISTEMES OBERTS que intenta combinar o buscar connexions entre l’art i la ciència de manera que es puguin vehicular determinades propostes artístiques a partir de la utilització de recursos tecnològics i científics aplicant un mètode de creació més proper al de la ciència moderna i els seus avenços. La voluntat artística es confronta no només amb la creativitat sinó també amb els coneixements i els recursos (tant materials com humans i organitzatius).

Aquesta primera experiència no és més que un punt d’inici a una nova didàctica de l’art dins l’aula. La tradició de l’ensenyament artístic ha d’anar més enllà dels processos clàssics i adaptar-se als nous temps i necessitats del nostre alumnat.

Introduir la quotidianitat dels processos culinaris aplicats a la realització d’obres artístiques efímeres on la participació del públic forma part de l’experiència i esdevé part de l’obra a partir del registre és l’objectiu principal d’aquesta pràctica.

Desenvolupament de la pràctica 

Presentació de la pràctica als alumnes: setmana del 5 al 9 de maig del 2014.

Aquesta setmana, es va explicar la pràctica als alumnes, se’ls va fer escollir en grups un fragment d’una obra d’un artista reconegut i se’ls va demanar que relacionessin els colors amb diferents tipus d’aliments i se’ls va explicar el material que havíen de portar per tal de poder realitzar-ho.

Realització de la pràctica: dilluns 12 de maig del 2014.

A la cantina de l’Institut, els alumnes van realitzar les obres amb els ingredients que van portar. El temps va ser just per què es va fer tot en 1 hora. Degut a l’horari, no es va poder fer l’exposició el mateix dia i es va programar per divendres 16 de maig. Els “pastissos” es van guardar embolicats amb paper de cel·lofana dins els seus motlles a la nevera.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Projecte final i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.