Trobada final

El 23 de maig va tenir lloc la trobada final a Fabra i Coats. Va ser una jornada plena d’activitats, en la qual una representació molt significativa dels 600 alumnes implicats en Sistemes Oberts i provinents dels 15 centres involucrats van poder conèixer-se, presentar els treballs que havien dut a terme durant el curs, intercanviar impressions i observar els treballs dels altres.

Els alumnes visiten l’exposició final

La jornada va obrir portes a les deu del matí. Després de l’acte inaugural, amb parlaments dels representants de les tres institucions organitzadores (Esteve Barandica, cap del Servei de Programes Educatius de Ciutat de l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, Oriol Silvestre, responsable de Comunicació i Relacions Externes del Vicerectorat de Relacions Institucionals i Cultura de la Universitat de Barcelona i Tonina Cerdà, responsable d’Educació i Mediació al MACBA), grupets d’alumnes portaveus de cada grup van compartir amb la resta com havien dut a terme cada projecte i com havien viscut l’experiència.

Preparant l'harmònica de vidre

Preparant l’harmònica de vidre

Seguidament, van començar tallers i activitats diverses en què, si els projectes ho requerien, van poder interactuar amb els alumnes per mostrar i transmetre allò que havien aprés. El grup El viatge de Tlàloc va oferir una presentació-taller de les seves narracions virtuals; el grup Desmesura va dur a terme una performance en què els alumnes representaven la quantitat d’aigua necessària per produir una poma; en l’actuació del grup Origen de la vida l’alumnat plasmava, en forma de música i dansa, una part del treball dut a terme durant el curs; els alumnes del grup La curiositat no té límits van poder finalment conèixer qui havia estat el seu amic invisible durant el projecte i, en fer-ho, van teixir una xarxa de connexions en el mateix espai expositiu; finalment, tots van poder participar en el taller musical que va oferir el grup Cert o fals?.

Va ser una jornada molt divertida i plena d’activitats. Moltes gràcies a tothom!

Aquesta entrada s'ha publicat en Grups de treball i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.