Xerrada de Xavier Duran sobre les llàgrimes

Ahir, el Xavier Duran va venir a l’Institut Thos i Codina de Mataró a parlar sobre el nostre tema: les llàgrimes. Hi van assistir els 90 alumnes que conformen els tres cursos de segon d’ESO de l’institut. La xerrada d’en Xavier, que va durar mitja hora, va començar amb una breu cita de La recerca de l’absolut de Balzac sobre la composició de les llàgrimes, va continuar exposant els diferents tipus de llàgrimes, la seva funció i composició, així com el motiu pel qual les cebes fan plorar i l’origen de certes expressions relacionades amb el plor, com les “llàgrimes de cocodril”. També va parlar de llàgrimes artificials i el paper que juguen les causades per les emocions i va acabar esmentant les darreres recerques sobre alguns components de les llàgrimes.

Un cop acabada la xerrada, els nois i les noies van fer preguntes durant la següent mitja hora. Questions com si se’ns poden acabar les llàgrimes; si els animals ploren; si ens podem alimentar amb les llàgrimes… i altres que no van deixar indiferent al conferenciant per la seva singularitat i, algunes, per la seva complexitat.

Avui s’ha fet una valoració positiva per part dels alumnes de la xerrada i s’han tractat i definit alguns termes del vocabulari que en Xavier havia utilitzat.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Grups de treball i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.