Xerrada i taller sobre l’aigua virtual i la petjada hídrica

Avui l’ambientòloga Cristina Madrid ha fet al nostre centre, l’IES Castell d’Estela d’Amer, una xerrada sobre l’aigua virtual i la petjada hídrica i posteriorment va realitzar un taller amb els alumnes assistents. La Cristina és investigadora a l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona, i s’ha dedicat a treballar en temes d’economia ambiental vinculats a l’aigua virtual i a la petjada hídrica.

Cristina Madrid durant el taller

Cristina Madrid durant el taller

La Cristina ens ha aclarit alguns conceptes perquè entenguem què és i com es calcula l’aigua virtual (l’aigua necessària per a produir un bé) i la petjada hídrica (l’aigua que consumim en tot el que fem, que inclou l’aigua virtual que ha estat necessària per a produir allò que consumim).

El grup que representava els EUA

El grup que representava els EUA

Després de la xerrada hem fet un taller/joc que consisteix a dividir els alumnes en grups que representaven països. Aquests havien de produir els béns necessaris per proveir els habitants del seu país. Per fer-ho era necessari disposar de matèries primeres, tecnologia i aigua blava i aigua verda. Les mancances d’alguns d’aquests recursos obligava els països a haver d’establir intercanvis internacionals per a poder proveir als seus habitants de productes alimentaris, béns de necessitat bàsica o béns de luxe. El joc volia ser una reproducció a escala petita del que succeeix realment al món, i així poder prendre consciència dels problemes actuals vinculats a l’aigua.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Grups de treball i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.