Dia Mundial de l’Aigua

logo_world_water_day_2013_240x480_hbEl proper divendres 22 de març és el Dia Mundial de l’Aigua. Hi ha molts actes arreu, però, a Barcelona, volem destacar la xerrada organitzada per l’Associació Salut i Agroecologia amb el suport de l’AAVV del barri de Porta. La xerrada tindrà lloc a les 19:30 al local de l’associació (C/Emili Roca, 52).  Els ponents seran Quim Pérez(portaveu d’Ecologistes en Acció i d’Aigua és Vida) i  Rafael Colmenares (ecologista colombià i advocat).

Aquí teniu un text que resumeix l’enfocament de la plataforma Aigua és Vida, a la qual pertany un dels ponents:

L’aigua és un bé escàs i essencial per a la vida, i l’accés a l’aigua potable i al sanejament està reconegut com un dret humà fonamental per les Nacions Unides. Desgraciadament, les empreses privades i els nostres governants insisteixen a tractar-la com una mercaderia, com un negoci més, en lloc de considerar-la un interès comú, un servei social bàsic i públic.

A Catalunya ens trobem amb molt processos mercantils en marxa, la privatització d’Aigües Ter Llobregat, el no-compliment de cabals ambientals als nostres rius, municipis en els quals opera AGBAR sense concessió o l’entrega de la gestió pública de les depuradores de l’Àrea Metropolitana de Barcelona al sector privat. Totes aquestes mesures, lluny de lluitar contra la crisi, fan que el servei s’encareixi i pugin les tarifes innecessàriament a la vegada que endeutem la qualitat del servei dels pròxims 50 anys que duraran les concessions.

Des de la plataforma Aigua és Vida es treballa per deixar la gestió de l’aigua fora de les lleis del mercat, perquè l’aigua segueixi sent de tots i totes i per recuperar-ne la gestió pública, directa i participativa.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Ús i consum d'aigua, Notícies i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.