Convidats a la sessió de dimecres 12 de desembre

En la primera sessió de Sistemes Oberts del grup de dimecres participaran en Narcís Prat del Departament d’Ecologia (UB), Giancarlo Franzese del Departament de Física Fonamental (UB), Annémie Maes d’OKNO-Brussels i David Sarsanedas i Olga Solà dels Luthiers Drapaires. Us deixem una petita presentació de cadascun d’ells.

Narcís Prat és catedràtic d’Ecologia de la Universitat de Barcelona. Especialista en ecologia d’aigües dolçes. Fa recerca en rius en aspectes relacionats amb la taxonomia, o la biodiversitat i també estudis aplicats per a la gestió sostenible de l’aigua, com els estudis sobre l’estat ecològic. A més de les publicacions científiques (més de 200) ha publicat diversos treballs de divulgació i alguns manuals (manual de diagnosi dels espais fluvials) i és autor de diferents materials que serveixen als ciutadans per a l’estudi de la qualitat de les aigües dels rius (per exemple part dels materials del Projecte Rius). Ha estat assessor de l’ACA i es membre fundador de la Fundación Nueva Cultura del Agua.

Els Luthiers Drapaires són un grup d’investigació obert de reciclatge creatiu de deixalles tecnològiques. Després de visitar i recollir electrodomèstics vells a les deixalleries i mitjançant prototipatge electrònic bàsic i una mica d’enginy es poden arribar a transformar les deixalles en instruments i autòmats musicals. Els Luthiers Drapaires volen fer una contribució a la sostenibilitat mediambiental proposant mètodes creatius de reutilització de les deixalles, afavorir la reducció de les dinàmiques de consum en temps de crisi donant nova vida als trastos vells, i necessaris que permeten reparar, reciclar i reutilitzar la deixalla. Els Luthiers Drapaires són David Sarsanedas, Olga Solà, Xavier Viadé, Irma Vilà i Santi Vilanova.

Giancarlo Franzese lidera el grup de recerca de Física Estadística de Matèria Complexa a la Universitat de Barcelona, on és professor des de 2008. Després d’acabar el seu doctorat a la Universitat de Nàpols, va treballar en diversos instituts de recerca internacional i des de 2002 és professor visitant a la Universitat de Boston. La seva recerca se centra en líquids complexes i el paper de l’aigua en solucions i sistemes biològics i nanoconfinats. Algunes de les seves publicacions apareixen en la llista ISI WoK de les publicacions més citades en Física i Química dels darrers anys.

Annémie Maes és artista de new media i activista.  Té el Màster en Belles Arts i en Estudis Culturals. La seva recerca artística i els seus projectes culturals activistes són catalogats com a “política dels canvis” i se centren en l’ecologia i l’empoderament de les dones. És cofundadora d’OKNO, una organització artística que treballa amb l’art dels mitjans i l’ecologia. La seva recerca més recent està centrada en OpenGreens, un projecte transdisciplinar en l’interesecció de l’art, la biologia i la tecnologia verda, incloent l’agricultura urbana i l’apicultura a la ciutat.

Aquesta entrada s'ha publicat en Uncategorized i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.