Convidats a la sessió de dilluns 10 de desembre

En la primera sessió de Sistemes Oberts del grup de dilluns participaran la Verónica Fuentes del departament de biologia marina (ICM-CSIC), Ignasi Pagonabarraga del departament de física fonamental (UB) i Francesca Llopis (artista visual). Us deixem una petita presentació de cadascun d’ells!

Francesca Llopis és nascuda i resident a Barcelona. L’any 1981 realitza la primera exposició, recorregut pictòric que s’inicia amb l’arquitectura com a representació de la cultura urbana, propera al neo-expresionisme dels 80es. El laberint com a metàfora de la ciutat, s’instal.la a la pintura donant pas a un altre espai significatiu: la cavitat. Aquest no lloc s’identifica com una figura de la pròpia identitat. L’any 2002 presenta la vídeo instal·lació “2 habitacions amb vistes” al Centre d’Art de Santa Mònica de Barcelona.
La utilització de l’espai des d’una perspectiva de l’artifici evoluciona en una nova imatge: la naturalesa, on el bosc, les boires i l’aigua són els protagonistes. Té un especial interès en implicar l’espectador amb el seu posicionament davant de l’imaginari del paisatge, que l’atrapa en una tellerina, des d’una perspectiva poètica.

Ignacio Pagonabarraga és catedràtic de Física de la Matèria Condensada de la Universitat de Barcelona i lider del grup de física de la matèria tova. Ha estat convidat com a professor a realitzar estades a diferents institucions europees.  Ha desenvolupat projectes de recerca centrats en la comprensió de les propietats col·lectives de materials complexos i ha fet contribucions en camps  diversos, tals com la microfluídica, la electrocinètica, la dinàmica capilar, els fluids granulars i la matèria activa. El seu treball  ha donat lloc a publicacions, per damunt del centenar, en revistes internacionals de reconegut prestigi i es convidat de forma regular a presentar els resultats del seu grup a conferències internacionals. És el representat espanyol en el Centre Europeu de Càlcul Atòmic i Molecular.

Verónica Fuentes és investigadora en l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC). Entre els seus interessos científics principals és podem esmentar l’ecologia i sistemàtica dels organismes que formen part del zooplàncton gelatinós. Actualment treballa vinculada al Projecte Meduses, projecte en el qual es treballa en l’avaluació de les proliferacions de meduses en la costa Catalana i s’emmarca en el conveni de Col·laboració establert entre el ICM i l’Agència Catalana de l’Aigua per a tractar aquesta temàtica. Ha treballat amb grups de recerca de països diversos i altres zones del món principalment l’Antàrtida i el Pacífic del Sud. Ha participat en molts projectes de recerca investigant la funció del zooplàncton en la transferència de carboni al fons del mar i la seva importància per a l’alimentació dels organismes bentònics i en els processos que relacionen l’ecologia del zooplàncton i el canvi climàtic global.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Uncategorized i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.